pinpointers.dk   pinpointers.eu

PinPointers smager sin egen medicin

Som en udløber af PinPointers’ arbejde med forretningsmodeller i snart 10 år har vi besluttet at smage vores egen medicin. Vi har derfor startet en virksomhed baseret på en ny og innovativ forretningsmodel, som er udviklet med Business Model Canvas som værktøj og i overensstemmelse med den proces, vi selv anbefaler vores kunder.

Ideen stammer fra et besøg på Egeskov Slot, hvor jeg blev inspireret til at udvikle en moderne version af den klassiske rejsekuffert fra perioden 1850-1920. Jeg blev inspireret af materialerne, designet og håndværket, der skabte kufferter med en lang levetid i et klassisk design.

Fra at være et personligt projekt med det fokus at lave en kuffert til mig selv udviklede tingene sig. Håndtegninger af kufferten blev brugt som case materiale i mine foredrag og undervisning, og jeg modtog mange bud på, hvordan man kunne bringe en sådan klassik luksuskuffert til markedet.

Det endte med, at jeg blev udfordret til selv at komme med mit bud på, hvordan jeg synes forretningsmodellen skulle se ud – jeg har jo været med til at skrive bogen.

Mit bud på en forretningsmodel er en virksomhed, som rejser kapital til udvikling af tidsløse designprodukter af høj kvalitet – som kufferten. De kunder, der støtter et produkt ved at købe det og betale forud vil blive ”Patrons”. Disse Patrons vil nyde særlige privilegier, herunder 10 % af omsætningen af de produkter, der sælges efter produktet er finansieret og sat i produktion.

Du kan udforske forretningsmodellen for vores nye virksomhed på www.wilkens.com