Vellykket strategieftersyn

Michael N. Wilkens har hjulpet DOT A/S med at få et grundigt strategieftersyn i deres forretning.

DOT A/S er full-service leverandør af overfladebehandling. De servicerer kunder, ofte underleverandører, ved at galvanisere eller male deres produkter. Som sådan er de typisk underleverandør til underleverandøren. De sælger ikke deres eget produkt men foretager overfladebehandling af andres. DOT A/S råder i dag over syv produktionsfaciliteter, hvoraf fem af dem ligger i Danmark og to i Sverige. Derudover er de omkring 550 medarbejdere.

Henrik Steen Jørgensen er administrerende direktør.

Michael N. Wilkens blev inviteret ind, sammen med nogle andre konsulenter, da man ønskede at lave et strategieftersyn i selskabet. Henrik Steen Jørgensen fik et godt indtryk af ham og hyrede derfor ham til processen.

”Han virkede til at kende modellen som sin egen, var en sympatisk fyr, og vi snakkede godt sammen med ham,” fortæller Henrik Steen Jørgensen.

DSCF9017

Henrik Steen Jørgensen, direktør

Hvorfor få et strategieftersyn?

Der lå flere hensigter bag beslutningen om at få et strategieftersyn i DOT A/S. For det første for at blive enige om den fremtidige retning internt i bestyrelsen. For det andet for at være bedre i stand til at præsentere de ambitioner og handlingsplaner, der fremover skal gælde, overfor den kapitalfond, som ejer selskabet.

I løbet af de seneste år har DOT A/S ekspanderet. De har købt en pulverlakeringsvirksomhed, og de har købt deres største konkurrent i Danmark. Det var derfor også vigtigt for bestyrelsen at få afklaret, hvordan disse investeringer passede ind i fremtiden, samt hvordan man burde prioritere.

DOT, Citat 2

”For os var det vigtigt, at man satte sig ned og fik tingene på bordet, fik diskuteret mulighederne og sagde: er det vækst, vi vil? Er det konsolidering eller udvikling af et nyt ben? Hvad er vigtigt?” fortæller Henrik Steen Jørgensen.

Et godt udgangspunkt for fremtiden

Det endte med at Michael N. Wilkens blev hyret til at gennemføre en todages workshop efterfulgt af en session med fabriks- og salgschefer fra organisationen. Henrik Steen Jørgensen har været meget tilfreds med forløbet.

”Jeg synes, at vi har et fantastisk udgangspunkt for at komme videre,” fortæller han. ”Jeg synes, at processen var spændende, kreativ og godt drevet.”

Også deltagerne var glade for forløbet.

”Folk var begejstret for det, og man fik snakket godt om det. Der var en god dialog, og der var opfindsomhed og kreativitet tilstede,” fortæller han.

DSCF0499 Redigeret

Derfor anbefaler Henrik Steen Jørgensen allerede Michael N. Wilkens til andre virksomheder. Han har været tilfreds med processen, og han har tillid til, at Michael N. Wilkens kan hjælpe andre forretninger.

Når han taler med dem, så fortæller han: ”Vi havde en facilitator, som dels kunne modellerne til fingerspidserne, men som også var hurtig til at sætte sig ind i vores forretning, i vores supply chain, i vores ejer-tankegang og i de aspekter, der er ved vores virksomhed. Han er en klog mand. Og så kan man sige, der er lidt jordnærhed i det. Det bliver ikke så højtflyvende, og det var vi nok heller ikke til.”

Se også...

Kontakt os i dag

Har du et spørgsmål? Vi hjælper dig gerne. Send en besked, så vender vi hurtigt tilbage til dig.

PinPointers ApS

Niels Hansens Vej 29
5700 Svendborg