En vækst på 20% om året

Michael N. Wilkens blev i 2016 valgt som bestyrelsesformand i Bentsen Emballage A/S og har sidenhen skabt ny vækst i forretningen.

Bentsen Emballage A/S leverer bølgepap-emballager til industrikunder i Danmark, især til den danske fødevareindustri. Alle de emballager, de arbejder med, er kundetilpassede løsninger. De har ikke standardløsninger. De er specialiseret i skræddersyede løsninger for industrikunder, der har særlige behov.

Lars Bryde er medejer og administrerende direktør i virksomheden. Den anden ejer er Rikke Polenz Gohlke.

L 00970 (1)

Lars Bryde, medejer og direktør

Hjælp udefra

Michael N. Wilkens blev valgt som bestyrelsesformand i 2016. På det tidspunkt ønskede Lars Bryde og Rikke Polenz Gohlke at udvikle virksomheden. De havde større ambitioner for Bentsen Emballage A/S.

”Vi kiggede på hinanden og sagde: Hvad vil vi med det her? Vi ville gerne bygge på og gøre det til noget mere, end det var,” fortæller Lars Bryde.

”Men dertil skulle vi simpelthen have noget hjælp udefra, for vi skulle kunne noget mere end vores egne evner. Vi skulle have tilført noget viden, energi og nogle muligheder samt nogen, der kunne åbne øjnene for os.”

Efter at have kigget på forskellige muligheder faldt valget i sidste ende på Michael N. Wilkens. Det var ham, de havde mest tillid til.

Bentsen Emballage, Citat 1

Friske perspektiver på forretningen

De har ikke fortrudt det. Den nye bestyrelse med Michael N. Wilkens i spidsen har haft en stor effekt på virksomhedens udvikling. Han har gennemført flere strategiprocesser, og han har bragt innovation ind i forretningen.

”Det har åbnet vores øjne for den måde, som vi ser på vores virksomhed, den måde vi driver vores virksomhed på, og hvilke forholdsregler vi tager i dagligdagen, i forhold til hvad vi gjorde før. Firmaet er blevet meget mere professionelt og strømlinet. Vi har fokus de rigtige steder og fået øjnene op for, hvor vores styrker er, og hvor vores svagheder er,” fortæller Lars Bryde.

”På den måde har det gjort rigtig meget for os, at vi har fået en professionel bestyrelse.”

Bentsen Emballage, Aarup

Bentsen Emballage A/S

Ny vækst

Siden Michael N. Wilkens blev bestyrelsesformand i Bentsen Emballage A/S, har virksomheden oplevet vækst i forretningen. Den har fået flere kunder, tjent flere penge og er generelt blevet en tungere spiller på markedet.

”Siden vi har taget Michael ind i bestyrelsen, har vi løftet os selv med 20% om året. Så det har vi på ingen måde fortrudt,” fortæller Lars Bryde. ”Hvis man går ind på Proff.dk og følger vores omsætning, så er det jo lige før man kan se datoen for, hvornår vi etablerede en professionel bestyrelse. I 2017, 2018 og 2019 er der sket ting og sager – og det er jo den udvikling, vi arbejder videre med.”

Gradvis omstilling

Der er ingen tvivl om, at det har haft en positiv betydning for forretningen, at Michael N. Wilkens blev bestyrelsesformand. Ikke desto mindre indrømmer Lars Bryde dog også, at han skulle vænne sig til de nye omstændigheder.

Bentsen Emballage, Citat 2

”Det har været en god proces, men det har været en omstilling fra at have en stort set ikkeeksisterende bestyrelse til lige pludselig at have en professionel bestyrelse, som stiller krav til dig,” fortæller Lars Bryde. ”Dét, at der er andre med, som er kritiske overfor det, man laver, men som på den anden side kommer med en masse positivt input til, hvad man ellers kunne lave, og som hjælper én i den rigtige retning – det er dér, at værdien ligger i at have en professionel bestyrelse.”

I det hele taget har Michael N. Wilkens givet Lars Bryde og Rikke Polenz Gohlke vigtige nye perspektiver på deres forretning.

”Det er ikke kun de tanker, man selv har om at drive en virksomhed, som er med til at skabe resultater. Det er også kloge ord og tanker udefra, som er med til at skabe resultater. Det betyder meget,” fortæller Lars Bryde.

”Nogle gange er man dybt fokuseret og har tunnelsyn på en problemstilling. Der kan to ord fra Michael åbne ens tankerække op på en ny måde og give et klarsyn, som man slet ikke kan forestille sig.”

Se også...

Kontakt os i dag

Har du et spørgsmål? Vi hjælper dig gerne. Send en besked, så vender vi hurtigt tilbage til dig.

PinPointers ApS

Niels Hansens Vej 29
5700 Svendborg