En af landets hurtigst voksende softwarevirksomheder

PinPointers har hjulpet Configit med strategi og forretningsudvikling i perioden fra 2008 indtil selskabet blev solgt i 2016.

Configit er en virksomhed, der udvikler software, som løser de udfordringer, der kendetegner konfiguration af komplekse produkter med en høj grad af kundetilpasning.

Configit er en af Danmarks hurtigst voksende IT-virksomheder. Omsætningen steg med 50 % årligt fra 2012, og 95 % af omsætningen eksporteres til globale giganter som Jaguar Land Rover, ABB, Philips og John Deere. Derudover består den danske kundeportefølje af virksomheder som Danfoss, Grundfos, Vestas, Lego og Oticon.

Michael Moesgaard Andersen var hovedaktionær og bestyrelsesformand i Configit i den periode, hvor Michael N. Wilkens var en del af virksomheden. Derudover er Michael Moesgaard Andersen en af Danmarks mest anerkendte erhvervsfolk og samtidig adjungeret professor ved CBS og forfatter til flere bøger om strategi og strategiudvikling.

Michael Moesgaard Andersen Foto

Michael Moesgaard Andersen

Et langvarigt samarbejde

”Det startede i 2008, hvor Michael blev taget ind til at løse et forretningsudviklingsprojekt,” fortæller Michael Moesgaard Andersen. ”Vi indgik et samarbejde dengang virksomheden stadig var i en opstartsfase med blot 8 medarbejdere, hvor Michaels primære opgave var at udvikle forretningsmodellen, understøtte salget og indgå partnerskaber med SAP og potentielle forhandlere af Configits software.”

”Jeg glædede mig over den dedikation, som Michael N. Wilkens udviste overfor virksomheden, og derfor tilbød vi Michael at komme med ombord som aktionær i Configit,” fortæller Michael Moesgaard Andersen.

Den primære opgave blev forretningsudvikling og salg samt udvikling af forretningsmodeller, der kunne bringe Configit ud på nye markeder. ”En af Michaels store styrker er, at han arbejder hjemmevant på rigtig mange markeder – på såvel det tyske og det engelske som det amerikanske marked,” fortæller Michael Moesgaard Andersen. ”Det har været vigtigt i forbindelse med at gøre virksomheden international. Han har været med til at starte vores afdelinger i Tyskland, USA og England.”

MMA, Citat 1

Involverende strategiprocesser

I den årrække, hvor Michael N. Wilkens arbejdede i Configit faciliterede han jævnligt strategiprocesser for ledelsen. Michael Moesgaard Andersen fremhæver disse processer som værende meget værdifulde.

”Det jeg godt kunne lide ved strategiprocesserne var, at de var så involverende,” fortæller Michael Moesgaard Andersen. ”Der er mange strategiprocesser, hvor facilitatoren prøver at komme med svaret i form af et oplæg, og så skal man sidde og kommentere på det. Det her med at skabe strategien i fællesskab – det var jeg meget begejstret for, fordi det i det hele taget gav en bedre dialog og bedre resultater.

Michael Moesgaard er en særdeles anerkendt forfatter af bøger om strategi og forretningsudvikling, og han fortæller: ”I mine egne bøger har jeg inddraget nogle af de modeller og koncepter, som Michael har præsenteret mig for, herunder hele den værktøjskasse til innovation og udvikling af forretningsmodeller, som Michael har udviklet sammen med Alex Osterwalder.”

MMA, Citat 2

Imponerende vækst i Configit

I den periode, hvor Michael N. Wilkens har arbejdet for Configit, har selskabet set en eksponentiel vækst og mange flotte resultater. Derfor er selskabet i dag langt fra den opstartsvirksomhed, som det var, da Michael N. Wilkens blev hyret. Det er nu en stor, kendt og anerkendt spiller på markedet.

Dette afspejlede sig i salget af majoritetsejerskabet af virksomheden i 2016, da Configit blev solgt til den nordiske kapitalfond Polaris. ”Den transaktion afspejler de flotte resultater, der blev opnået i den forudgående perioder”, fortæller Michael Moesgaard Andersen og fortsætter ”og virksomheden var herefter klar til at blive ledet af en kapitalfond på den videre rejse.”

En relation der rækker ud over Configit

Selvom samarbejdet i Configit blev afsluttet med salget af virksomheden i 2016 fastholdes kontakten. ”Jeg glæder mig over, at vi kan fortsætte den sparring, inspiration og erfaringsudveksling, som vi begge havde glæde af i Configit og udnytte den i vores nye projekter,” fortæller Michael Moesgaard Andersen. ”Jeg kan varmt anbefale et samarbejde med Michael N. Wilkens som rådgiver og facilitator af innovations- og strategiprocesser.”

Se også...

Kontakt os i dag

Har du et spørgsmål? Vi hjælper dig gerne. Send en besked, så vender vi hurtigt tilbage til dig.

PinPointers ApS

Niels Hansens Vej 29
5700 Svendborg