Fælles forståelse i turbulente tider

Michael N. Wilkens har haft to af Halberg Kapitals datterselskaber gennem strategiprocesser. Det har hjulpet alle de involverede med at få en bedre forståelse for de udfordringer, de stod overfor.

Det er muligt, at Halberg Kapital først blev stiftet i 2008, men selskabets historie strækker sig meget længere tilbage i tiden. Helt præcist til år 1826. I dette år blev Mac Baren Tobacco Company stiftet. Det er ud fra denne gamle familieejede virksomhed fra Svendborg, at Halberg Kapital er opstået.

Som direktør og bestyrelsesformand Per Buch siger:

”Vi er vokset ud af tobakken. Det har været kernen i vores forretning siden starten og er stadigvæk rygraden i alt, hvad vi foretager os.”

Per Buch Foto

Per Buch, direktør

I slutningen af 1970’erne opkøbte selskabet det lokale Hotel Svendborg. Sidenhen har de udvidet deres portefølje, bl.a. med flere hoteller rundt omkring i Danmark. I dag hjælper Halberg Kapital mindre og mellemstore ikkenoterede virksomheder ud på nye rejser med kapital og ledelseserfaring.

Det er i den henseende, at Per Buch har samarbejdet med PinPointers.

Servicetjek på datterselskaber

Michael N. Wilkens har været kendt af virksomhedens ejere i mange år. De har brugt ham til at lave strategiprocesser for to af deres datterselskaber. Begge selskaber stod overfor en række svære udfordringer, og Halberg Kapital mente, at det kunne være gavnligt at inddrage Michael N. Wilkens.

”Vi kørte en strategiproces igennem for Scandyna. Simpelthen for at sætte tryk på deres forretningsmodel og få en fælles forståelse for, hvilken situation virksomheden stod overfor, mellem bestyrelse, ejere og medarbejdere,” fortæller Per Buch.

Halberg Kapital, Citat 1

”I 2018 gjorde vi det samme i Performance Group Scandinavia, hvor vi også oplevede en forretningsmodel, som havde brug for et servicetjek.”

Michael N. Wilkens hjalp således selskabets to datterselskaber med at få en forståelse for de udfordringer, som de stod overfor, ligesom han hjalp dem med at få overblik over de forskellige handlemuligheder, de havde. Processen førte til, at de fik nogle klare handlingsplaner, som de kunne arbejde videre med.

Fælles forståelse

I begge tilfælde har Per Buch været tilfreds med processerne. Michael N. Wilkens er i hans optik en dygtig facilitator.

”Det har været en god oplevelse, for det forankrer en fælles forståelse for, hvor man skal hen. Alle har mulighed for at komme med deres input og få det diskuteret,” fortæller Per Buch.

Halberg Kapital, Citat 2

Michael N. Wilkens lægger stor vægt på værdien af at inddrage både ledelse og medarbejdere i strategiprocesserne. Alle skal bidrage for at fremme implementeringen af den vedtagne strategi. Per Buch anser dette involverende aspekt ved Michael N. Wilkens’s strategiprocesser som meget værdifuldt.

”Der bliver taget nogle beslutninger på møderne, som alle kan forstå – for det er ikke nogen højpandet proces,” fortæller han. ”Det er ikke nødvendigvis en top down-proces. Det er i lige så høj grad et buttom up-projekt.”

Det er da også Per Buchs klare overbevisning, at deltagerne har været glade for strategiprocesserne.

”Jeg har indtryk af, at de har følt, at det har skabt værdi. Det er helt sikkert.”

Begge af de datterselskaber, som Michael N. Wilkens har kørt processer for, har været ude for nogle meget svære eksterne og interne udfordringer. Per Buch er dog glad for, at han valgte at inddrage Michael N. Wilkens.

”Jeg synes det er en dejlig, ikke-højpandet tilgang til et kompliceret emne, og det kommer hele vejen rundt,” fortæller han.

”Jeg kan kun give ham mine varmeste anbefalinger.”

 

Se også...

Kontakt os i dag

Har du et spørgsmål? Vi hjælper dig gerne. Send en besked, så vender vi hurtigt tilbage til dig.

PinPointers ApS

Niels Hansens Vej 29
5700 Svendborg